EM-Sculpting

EM-Sculpting

 

EM-Sculpting

Em-sculpting is een body-sculpting procedure die spiercontracties opwekt door electromagnetische straling. De procedure levert hoge-frequentie ektromagnetische energie pulsen aan het spierweefsel, waardoor er maximale spiersamentrekkingen worden gecreëerd die meer spiervezels activeren dan dat er met normale lichaamsbeweging bereikt kan worden. Daardoor zal de procedure kunnen helpen bij het opbouwen van spieren en verbranden van vet.

Deze niet-chirurgische behandeling kan de grote spiergroepen van de buik en de billen, maar ook van kleinere lichaamsdelen, zoals de bovenarmen, de dijen en de kuiten, strakker maken, versterken en verstevigen. De behandeling vermindert vetweefsels en kan ervoor zorgen dat vet vermindert en spiermassa toeneemt. Het resultaat is een grotere spierdefinitie en een strakkere omtrek, mits er natuurlijk een gezonde levensstijl naast wordt aangehouden.

Zeker! EM-sculpting kan namelijk spierscheuring in de buikspieren verminderen, een symptoom van diastasis recti, een aandoening waarbij de buikspieren loslaten en zich scheiden, wat vaak gebeurt tijdens een zwangerschap.

Wat is Diastasis recti?

Een diastase houdt in dat het weefsel tussen je rechte buikspieren, de linea alba, wordt opgerekt. Je leest het goed: opgerekt. Je buikhelften scheuren niet uit elkaar, de linea alba blijft intact. Ook ontstaat er niet daadwerkelijk een gat in je buik, ook al voelt het misschien wel zo.

Voordelen

 • De behandelingen zijn niet-chirurgisch, er is geen verdoving nodig en er is geen hersteltijd nodig na de behandeling.
 • Beide behandelingen kunnen zowel spieren verstevigen als vet verminderen.
 • Het kan een goede optie zijn voor mensen die niet veel overtollig vet hebben, maar vooral een meer getonede, gedefinieerde lichaamsbouw en sterkere spieren willen.
 • Slechts zes behandelingen kunnen duidelijk zichtbare resultaten opleveren.

Nadelen

 • Mensen met een paar extra kilo’s te verliezen zien misschien niet zoveel verandering van de eerste versie van het EM-Sculpting-apparaat, omdat lichaamsvet kan fungeren als een barrière tussen de magnetische pulsen en de spieren, waardoor de kracht van de spiercontracties tijdens de behandeling minder is.
 • Hoewel het EM-Sculpting-apparaat vet vermindert, is het geen behandeling om gewicht te verliezen. Zelfs met hele positieve resultaten is het onwaarschijnlijk dat je een verandering in je gewicht zult zien.
 • Je behandelplan zal waarschijnlijk meerdere sessies snel achter elkaar omvatten – zes binnen een periode van drie weken – als je optimale resultaten wilt behalen.

Een EM-sculpting-sessie van 30 minuten produceert bijna 20.000 spiercontracties.

Het herhaaldelijk samentrekken belast de spieren, waardoor je spieren groter en sterker worden. Stel je voor: 20.000-24.000 maximale sterke contracties (die we zelf in de fitness niet kunnen bereiken) in 30 minuten. Dat zijn dus 24.000 sit-ups of 24.000 squats!

Om energie te leveren voor zoveel spiersamentrekkingen, worden onder andere vetcellen afgebroken via een proces dat lipolyse wordt genoemd. Het resultaat van deze gecombineerde actie van spier verstrakking en vetcel verbranding zijn sterkere, meer gedefinieerde spieren.

EM-Sculpting combineert verbeterde elektromagnetische energie met radiofrequente warmte. De warmte stimuleert de bloedtoevoer naar de spieren, waardoor het aantal spiervezels en het totale spiervolume toenemen.

De radiofrequente energie verwarmt ook de vetlaag tot net boven 42°C, de temperatuur waarbij vetcellen beginnen af te breken. Ernstig beschadigde vetcellen worden gemetaboliseerd en geëlimineerd door het lichaam in de loop van de weken, wat zorgt voor vet verlies.

EM-Sculpting werkt het beste voor mensen die minder dan 3 centimeter “knijpbaar” (wat je goed tussen je duim en wijsvinger kunt vastpakken) vet in het te behandelende gebied hebben. Daarnaast is de ideale kandidaat iemand die op zoek is naar sterkere spieren en een sterkere core, die strakker wil zijn en wat vet wil verminderen maar geen overgewicht heeft.

Het is geen behandeling die bedoeld is om uitsluitend de huid strakker te maken. Het verbetert ook niet het uiterlijk van cellulitis; als dit je eerste zorg is, zou LPG Endermologie een betere optie zijn. Bovendien zal je een gezonde levensstijl moeten aanhouden als je een strak en gedefinieerd lichaam wilt (behouden).

De resultaten kunnen blijvend zijn zolang je ze in stand houdt met regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en eventueel vervolgbehandelingen om de maand.

Net als bij sporten geldt ook hier dat als je stopt met sporten en gezond leven, de resultaten niet blijvend zijn.

Er zijn veel behandelingen beschikbaar om vet te verminderen met behulp van koude of warmte. Omdat EM-Sculpting de enige is die zowel vet vermindert als spieren verstevigt, kan het worden gebruikt als aanvulling op andere vetverlies behandelingen zoals liposuctie of Coolsculpting.

© Re.Fine 2020

Contact


 • Kortrijksesteenweg 257
 • 8530 Harelbeke
 • info@re-fine.be
 • +32 (0)497 34 54 90